Gistrup beboerforeningen | Bedre forhold v. lyskrydset synes på vej.
336
post-template-default,single,single-post,postid-336,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Bedre forhold v. lyskrydset synes på vej.

Bedre forhold v. lyskrydset synes på vej.

Gistrup Samråd og Beboerforening har gjort Stadsingeniør Svend Erik Pedersen opmærksom på, at lyskrydset ved Egsplanvej/Hadsundvej fungerer helt utilfredsstillende. Det er han fuldt opmærksom på og beklager, at der er leveringstid på udstyret til detektering af trafikken på de enkelte tilfarter. Det vil blive leveret i løbet af 3 – 4 uger, så krydset kan komme til at fungere som det trafikstyrede anlæg, det var tiltænkt, primo februar.
Indtil da, vil der blive forsøgt ændret i tidsstyringen, så ventetiden for bilisterne til og fra Gistrup kan nedbringes.
I det endelige anlæg vil cyklistsignalet blive styret ved detektering af ankommende cyklister, så det kun indgår i signalomløbet, hvis der detekteres en ankommende cyklist. Der vil blive opsat en fodkængertrykknap, så cyklistsignalet får længere grøntid, hvis der er fodgængere, som vil krydse. I første omgang bliver der ikke etableret et egentligt fodgængerfelt eller fodgængersignal. Fodgængerne skal opføre sig som cyklister.
Gistrup Samråd og Beboerforening har tidligere udtrykt ønske om, at der etableres cykelstier i begge sider af Hadsundvej og et fortov i vestsiden, som kan skabe bedre forbindelser for de svage trafikaneter til Sdr. Tranders og det nye hospital. Det er vort indtryk, at stadsingeniøren arbejder for de samme ideer.
Lyskryds v. Egnsplanvej har nået at skabe en masse frustration og irritation. Derfor blev der rettet henvendelse til Stadsingeniøren om problemet. Se ovst. (foto Kjeld Mølbæk)